Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Operatív Lísing

Az operaív lízing másnéven tartósbérlet  leggazdaságosabb formája a cégek gépjármű parkjának finanszirózására. Előre megtervezhető fix átlátható költségek.  Egy flotta kezelő cég bevonásával lehetővé teszi hogy a vállalatok megszabaduljanak a gépjármű park kezelésével járó terhektől.  A bérbe adó cég folyamatosan intézi a gépjárművek szervizelését casco kötelező biztosítás gumicsere valamint minden féle baleseti károk rendezését.  Cseregépjármű biztosítása a kár rendezés ideje alatt.

Első lépés a flotta megtervezése milyen típusú legyen a gépjárművek összeállítása .  Hol kik mire használják majd a gépkocsikat város ország út teher szállítás.  Itt figyelembe kell venni a fogyasztást az opcionálisan rendelhető extrákat a gazdaságosság érdekében. Ezeket  a költség elemzéseket természetesen a flottakezelő partner elkészíti. A gépkocsi park a tartós bérleti esetében a flottakezelő tulajdonát képezi.  A lízingbe vevő cég jelen esetben áfa mentesen jut a gépkocsikhoz. Ezenkívül a magán és üzleti célra is használt  céges gépjármüvek bérleti dij áfájának  50százaléka is vissza igényelhető.

A megrendelés a lízingbe vevő cég egyeztetésével történik . A gépjárművek átadásakor átadás átvételi  jegyzőkönyv készül . A futam idő végén előre jelezhető az  új gépjárművek beszerzése így gyakorlatilag csak át kell ülni az új gépkocsiba mindenféle várakozás nélkül.